V mateřském závodě Opelu v Rüsselsheimu se rozjela sériová výroba nové Astry

14. 2. 2022V mateřském závodě Opelu v Rüsselsheimu se rozjela sériová výroba nové Astry 

  • Nová Astra je významným milníkem elektrifikační strategie automobilky Opel.
  • Nastupující model opět přináší do své kompaktní třídy dosud nevídané technologie.
Opel astra
Opel astra
Prozkoumat
V mateřském závodě Opelu v Rüsselsheimu se rozjela sériová výroba nové Astry V mateřském závodě Opelu v Rüsselsheimu se rozjela sériová výroba nové Astry V mateřském závodě Opelu v Rüsselsheimu se rozjela sériová výroba nové Astry

Právě dnes začaly sjíždět z výrobních pásů mateřského závodu automobilky Opel v německém Rüsselsheimu první Astry nové generace. Slavnostního momentu se vedle ředitele automobilky Uwe Hochgeschurtzezúčastnili také Volker Bouffier, ministerský předseda spolkové země Hesensko, a ministr hospodářství Hesenska Tarek Al-Wazir. Nechyběl ani starosta Rüsselsheimu Udo Bausch. Na českém trhu se první pětidveřové hatchbacky Astra objeví už v květnu – a od prvního momentu budou k dispozici nejenom se spalovacími motory, ale také jako plug-in hybridy. A už v roce 2023 vyjede i elektromobil Astra-e.

„Astra nové generace byla vytvořena s láskou a vášní k dokonalosti každého detailu. Nová Astra byla prvním vozem, který jsem – jako nastupující ředitel Opelu – před časem představoval veřejnosti. Takže jistě chápete moje nadšení pro tento model,“ říká Uwe Hochgeschurtz, generální ředitel automobilky Opel. „Astra byla kompletně vyvinuta, zkonstruována a nyní je i vyráběna v mateřském závodě Opelu v Rüsselsheimu. Náš nováček posune celou značku o velký kus dopředu.“

„Opel je tady v Hesensku doma – po řadu generací se právě tady automobily vyvíjejí a vyrábějí, hlavní závod Opeluv Rüsselsheimu je velmi významným zaměstnavatelem v rámci celého regionu. Jsme tedy nadšeni, že nová Astra sjíždí z montážních linek právě zdejší továrny Opel - tím společnost posiluje svůj závazek vůči této lokalitě,“ prohlásil hesenský premiér Volker Bouffier.

„Automobilový průmysl v současné době prochází strukturální transformací a hesenská vláda bude i nadále podporovat Opel při zvládání těchto výzev. Dnešním zahájením sériové výroby Astry a tlakem na elektromobilitu dává Opel jasně najevo, jak moc se zaměřuje na budoucnost,“ řekl ministr hospodářství Tarek Al-Wazir.

Nastupující Astra je zhmotněním a nové designové filozofie značky Opel. Je dynamická jako nikdy předtím, vyniká čistým stylingem se sportovním nádechem a ukazuje světu novou „tvář“ značky - Opel Vizor. Novinka Opelu opět do své kompaktní třídy vnáší dosud nevídané technologie a asistenční systémy, které jinak zákazníci znají jen z vozů vyšších segmentů. Jedním z těchto moment jsou moderní neoslňující světlomety Intelli-Lux LED Pixel, které se už představily ve vlajkové lodi Insignia a v sebevědomém SUV Grandland. Se 168 LED elementy představují tyto světlomety špičku v kompaktní i střední třídě.

V interiéru nové generace Astry okamžitě zaujme plně digitální přístrojový štít Pure Panel. Zcela nové HMI rozhraní vyniká moderní grafikou a uživateli garantuje dokonale intuitivní ovládání prostřednictvím mimořádně velkého dotykového displeje. Ovšem důležitá nastavení, jako je např. teplota v interiéru, lze stále provádět pomocí několika výrazných mechanických ovladačů a přepínačů.

Pro moderní Opely je příznačný zájmem nejenom o komfort, ale i zdravé sezení. Přední sedadla nové Astry, vyvinutá přímo automobilkou, mají ergonomický certifikát AGR (AktionGesunderRückene.V.), takže dokonale podpírají tělo a neunaví ani při dlouhých jízdách. Řidiče při ovládání vozu podporuje i řada moderních asistenčních systémů, jako je např. head-up displej nebo kamera Intelli-Vision s úhlem záběru 360stupňů.

MIKONA Auto, s.r.o. 

  MIKONA Auto s.r.o. Zlín

Po-Pá 7:00 – 17:00 So 8:00 – 12:00